Det har länge saknats stöd för utländska köpare i Italien. Vi startade vår verksamhet för att göra den italienska hus- och fastighetsmarknaden mer tillgänglig, och den italienska köpprocessen mer överblickbar. SteiVell erbjuder rådgivning och konsultationer genom hela processen från sökning till slutfört köp. Till skillnad från en vanlig mäklare som primärt arbetar för säljaren och endast jobbar vi för dig som köpare och med stora delar av Italien. Vi är ett Sverigebaserat företag med privata- såväl som företagskunder. Vår service riktar sig till dig som söker någon typ av fastighet i Italien, oavsett storlek och ändamål. Vi har uppfyllt italienska drömmar sedan 2007 och ser fram emot att uppfylla även din.

Vi samarbetar med flera mäklare i Italien.

Vad vi gör.

Vi ser fram emot att hitta den unika fastighet, det hus eller den lägenhet som du drömt om. Vi arbetar med ett brett perspektiv och vill skapa grundläggande förståelse för dina behov och önskemål. Vi står bakom dig från idé till verklighet. Vi fokuserar på Dig.

Vår ambition är att strukturera och förenkla sök- och köpprocessen. Vi erbjuder en portfölj av noggrant utvalda fastigheter över hela Italien, samt ett nätverk av ledande italienska mäklare och byggherrar. Vi sätter vi dig i kontakt med de experter du eventuellt behöver, som till exempel jurister, besiktningsmän, arkitekter, notarier. Vi samarbetar även med flertalet aktörer för aftersales service.

Den italienska fastighetsmarknaden kan verka svårt att överblicka. Dess begränsade tillgänglighet och spridda struktur på nätet, tillsammans med byråkratiska processer gör den mer komplicerad än den svenska. Även kulturella barriärer kan stå i vägen. Vi gör din italienska dröm mer tillgänglig.

Hur vi gör.

Varje dröm om Italien är unik. Därför börjar vi med att lära känna dig. Vi erbjuder fastigheter ur vår egen utvalda portfölj, eller fastigheter vi hittar fram för dig.

Genom intervju och analys ringar vi in dina behov, samt vilka områden som kan passa dig. Därefter ser vi till att du lär känna dessa områden.  Vi tar fram förslag, ordnar visningar och ger full support under hela köpprocessen. Välkommen att kontakta oss, vi berättar gärna mer.

Anna Gravell

Anna är från Stockholm, och delar med många en stark passion för Italien. Anna grundade SteiVell år 2007 efter att själv ha stött på hinder med att köpa på den italienska fastighetsmarknaden. Både marknaden och köpprocessen verkade svåröverskådlig och förutsättningarna för en utländsk köpare att hitta rätt på den italienska marknaden inte så bra, till skillnad från i flera andra länder. Eftersom det heller inte direkt fanns någon i Sverige att vända sig till för att få råd, fick Anna själv söka reda på kunskap och kontakter. Hon upptäckte dels vilka fantastiska möjligheter i Italien som inte når fram till den utländske köparen, dels hur många det var som skrämdes av den italienska byråkratin och affärskulturen. Hon startade Steivell för att fler ska få tillgång till det bästa av Italien, på ett tryggt och smidigt sätt. Anna har tidigare erfarenhet från den svenska fastighets- och finansmarknaden, samt från telecom och är utbildad magister i företagsekonomi  vid Stockholms Universitet 2006.

Stefano Coccolo

Stefano flyttade till Stockholm från Rom, Italien i November 2010 med sin partner som är svensk. Han har arbetat som Sälj & Marknadschef för femstjärniga hotell i Italien och som produktchef för en av Italiens mest kända researrangörer. Under sin karriär har Stefano skaffat stor kunskap om turism, rese- och hotellmarknaden i Italien. Samtidigt har han med sin passion för inredningsarkitektur och design hjälpt privatpersoner i fastighetsköp och -renoveringar; allt från lantliga byggnader till lyxvåningar i Rom. Stefano har en nyckelroll i att utveckla SteiVells tjänster och nätverk. Han har varit del i eller ansvarig för merparten av SteiVells kunder sedan 2011 och genomför sökningar och köpprocesser med en perfektionistisk detaljkänsla. Stefano är utbildad besiktningsman 2001 och har en 3 årig utbildning i möbel- och inredningsdesign vid Universitetet ”La Sapienza” i Rom, där han skrev sin magisteruppsats om Japans influenser inom modern arkitektur.