Villa med klass och funktionalitet. Förestående ombyggnadsprojekt och arkitektonisk genialitet vid Gardasjön

Villa med klass och funktionalitet. Förestående ombyggnadsprojekt och arkitektonisk genialitet vid Gardasjön

Fastigheten

Inne i en stor privat park, belägen på Soiano-kullen, ligger denna förtrollande villa med generösa inomhus- och utomhusområden, som också erbjuder ett fascinerande projekt för avkoppling och njutning.

Platsen är intressant eftersom den erbjuder en direkt privat atmosfär, och samtidigt närheten till tjänster och de mest kända turistattraktionerna vid Gardasjön.

Beskrivning av Villan

Villan är i utmärkt skick och fördelad på två våningar med generösa utrymmen.

I entréplan ligger vardagsrummet, ett självständigt kök, direkt anslutet till den stora matsalen, medan ett stort atrium som leder till det stora vardagsrummet. Nedervåningen berikas av det rikliga naturliga ljuset och med utsikten över trädgården och den privata poolen. Här finns även ett badrum och en tvättstuga.

På övervåningen ligger fyra stora sovrum betjänta av två badrum. Övervåningen tillgodoser alla behov av utrymme för en familj med gäster.

På övervåningen finns även en levande hörnterrass i söder och öster.

I anslutning till tomten finns grön skog och mark på över 20.000 kvm, potentiellt förvärvbar och exploaterbar för uppförande av en fruktträdgård, ridskola eller en andra privata intressen. Villans trädgård är av grön och vacker karaktär, 4000 kvm med en stor pergola, pool och solplatser på sydöstra sidan.

 

Besrkivning av ombyggnationsprojektet:

Renoveringsplanen har en hög arkitektonisk nivå, och planen är att utöka villans yta med ca 10%, för att berika entréplanets livskvalitet och funktionalitet.

Ombyggnaden och -konstruktionen av inre såväl som yttre utrymmen strävar till att utveckla platsen och arkitekturen. Det arkitektoniska stilen låter modern känsla möta historien och traditionen i de rymliga rummen. Valet av en organisk arkitektur, förhållandet mellan människan och hans rymd och rymden själv och naturen har styrt alla designval.

Rätt ljus i de olika delarna av huset uppnås genom stora fönster, som raderar gränserna mellan natur och boende och gör naturen till det främsta dekorativa elementet.

På den här principen om förhållande till den intensiva naturen bestäms också materialet och kromatiska val. Färgerna för efterbehandling och inredning kommer att flytta inom neutrala och naturliga färgområden, gröna nyanser, grå lera och duvgrå utgör bakgrunden till väsentliga möbler i linjer och material. Materialen i alla de valda komponenterna kommer att belysas för materialets naturlighet: glas, stål, sten och trä.

Stenen som används till fasaden är enligt den lokala traditionen Lombard och Bresciano, i synnerhet för kvalitet och färg, och föreslår varma och ljusa nyanser av grått.
Även den yttre beläggningen på verandan, terrasserna och i gränderna har plattor av samma sten.

Trä som material kännetecknar lokalbyggnad, tas upp på ett modernt och innovativt sätt i projektet. Invändig golv kommer att vara gjord av väldimensionerade träplankor vilka behandlas med naturliga oljor eller vattenbaserade satinlack.

Villan efter ombyggnadsprojektet:

I entréplan – vilken man förstorat i den sydligaste delen – har man tagit bort hallar och döda utrymmen för att fullt ut utnyttja varje kvadratmeter. Köket, matsalen och vardagsrummet förstoras och komprimeras för att skapa mer funktionella och trivsamma miljöer.

I synnerhet är vardagsrummet ritat för att ta tillvara det naturliga ljuset fram till sent på kvällen, tack vare det stora sydfönstret, som är orienterat nästan omärkbart mot väst.

Den stora verandan är vidare förstorad och utsmyckad för att minskar avståndet till poolen, och skapar en helhetlig linje av välbefinnande och njutning på utsidan, vilket integreras med inredningen tack vare de stora skjutfönstren i full höjd.

Den yttre förbindelsen mellan de inre utrymmena och garaget, som ursprungligen utgjorde tvättstugan, har gjorts till en funktionell källare och tvättstuga, omformad som en dyrbar vinterträdgård, för förbättrad funktionalitet och tillgång till utrymmen, interna såväl som externa .

På övervåningen ger omfördelningen av utrymmena en bättre användbarhet för sovplatserna, tack vare införandet av ytterligare två terrasser i den nordligaste delen, vilket garanterar exklusiv tillgång till utomhusplatser för alla sovrum.

I synnerhet tack vare att man givit upp ett sovrum, är master bedroom omdesignat för att bli en generös svit – med exklusivt badrum – och direkt tillgång till ett jacuzzi/spautrymme. Det har skapats genom att använda hörnets nisch av terrassen och sätta den inuti två fönster med direkt utsikt över panorama med åtkomst reserverad för sviten.

Den stora terrassen är på detta sätt ombyggd och skapar två distinkta miljöer, med östra delen för master bedroom och svitens privata tillgång, medan södra delen utökats och berikats av en egen terrasspool för att njuta av unika stunder utomhus.

Pris tillgängligt på förfrågan

Området

en bit inåt land från den första inbuktningen av sydvästra Gardasjön ligger Soiano på kort avstånd från Moniga del Garda och dess kust.

På några minuter kan du lätt nå livliga och pittoreska byar av stort turistiskt- och historiskt intresse, som Desenzeno (15 min), det charmiga Sirmione (20 min) med Scaligero slott och de kända grottorna Catullo, Gardone Riviera (20 min) , där det är möjligt att beundra Vittoriale degli Italiani, med ett kort stopp i Salò (15 min).

Vidare möjliggör närheten till en av huvudvägarna snabb åtkomst från de industriella städerna och huvudsätena i nordöstra Italien. : Från det spännande Venedig ( 1h 45m) till det glamorösa Milano (1h 30 min), genom romantiska Verona (40 min), Mantova (1 h) och “Lejoninnan av Italien” Brescia (30 min).

För den som älskar vinteraktiviteter befinner vi oss vid portarna av Trentino med sina berg och skidorter ( Andalo , Madonna di Campiglio ).

Kommunikationer
Bergamo flygplats: 50 min

Milan Linate flygplats: 1h 10 min

Venice: 1h och 45 min