Lyxlägenheter i centrala Trieste, havsutsikt och framstående innovation; Trieste, Friuli-Venezia Giulia

Snabbfakta

 • Område: Trieste, Friuli Venezia Giulia
 • Storlek: Lägenheter från 90 till 260 kvm
 • Fakta: Concierge service, privat spa och wellness, gym, trädgård, terasser. Service för tvätt, reception, garage. Framstående, innovativt eco-tänk. Källare med förvaring med mera.
 • Pris: Från 695 000 euro

Som att bo på havet - centralt i vackra Trieste

Huset och projektet

I Trieste byggs ett unikt projekt med lägenheter, snart klara för inflyttning. I en exklusiv del av centrala Trieste, med magisk utsikt över havet och hamnen, finns dessa lägenheter vars tekniska kvalitet och minutiöst noggrant planerade finish  saknar motstycke. Den omsorg som ägnats design och konstruktion definierar ett nytt sätt att leva.

Historia samvarierar med innovation. Huvudtanken bakom projektet är skapandet av ett bostadshus som tillämpar resultaten av den mest avancerade forskning. Utsidan  sammanbinder det moderna huset med de antika fasaderna och dess historia.

Ekologiskt & Organiskt

Byggnationen av huset ger tekniska svar på framväxande etiska behov. Tanken var att föreslå en innovativ byggnad med bibehållen state-of-the-art i kombination med ett eco-tänk.

Hela konstruktionen är gjord med syftet att skapa en praktisk byggnad fylld av originella lösningar och som en ny prövosten för miljömässig innovation. Huset uppfyller behoven hos kunder med en långsiktig syn på globala problem som brist på och slöseri av traditionella energiresurser. En kund som är medveten om de problem som representeras av ansamling av ej återanvändbart avfall och hur miljön har misshandlats; en kund som förstår den politiska nödvändigheten av att vara självförsörjande och erkänner det nära sambandet mellan hälsa och miljö. Huset står för en genomtänkta lösningar i denna bemärkelse, och är klart för att  bo och leva i.

Lägenheterna

Lägenheterna finns i storlekar varierande mellan 90 - 260 kvadratmeter och fyller olika behov för olika köpare. Utrymmen för den som älskar att umgås i stora sällskap med underhållning varvas med utrymmen för hemtrevnad och privatliv. Designen är enkel med särdrag som grått eller högblank finish, full höjd Lualdi® dörrar, naturliga ek golv, stora, högtrycks keramiska plattor (samma som används i badrummen) och stora eleganta naturliga ekinramade fönster med extern glas (inget underhåll). Köparen har sedan utrymma att anpassa planlösning och materialval till egen personlig stil och smak.

I köket, vanligen utformat som en del av det stora sällskapsrummet, används de sofistikerade Valcucine köken. Samtliga lägenheter har stora skjutdörrar i glas ut till terrasser som erbjuder en hisnande utsikt över vattnet och hamnen.  Glasräcken i olika färger karaktärisera denna sida av byggnaden som vetter mot havet och ger rörelse och öppenhet till fasaden,  samt husets vågformade fasad.

Gemensamma ytor

Nederst i huset finns ett flervånings garage och generöst tilltagna källarförråd för varje ägare i huset. Nästa våning är helt dedikerad till wellness: Glasfasaden vetter mot trädgården där plats finns för rekreation och utomhusaktivitet. Inomhus finns gym, spa och  pool. All nivåerna är anslutna till lägenheterna med hissar.

I entréplan ligger den 110 kvadratmeter stora foajén med utsikt över viken, och är möblerat med naturliga material, som huggen  sten, trä och glas. Designen kompletteras av konstverk och sofistikerad ljussättning samt välkomnande musik. Glasen vetter mot vattnet och en 80 kvadratmeter stor pelargång ramar in hav och grönska, samt Miramare slott, lekfullt och vackert.

Hemautomation

Alla system är integrerade i ett automationssystem. Målet är att kunna ge maximal prestanda med flexibilitet över tid. Varje nyckel och enhet är ansluten till en elektrisk strömkrets och ett kontroll / ledningssystem (Siemens® och Creston®) som styr luftkonditionering , belysning, ljud, video och säkerhetssystem och alla andra tekniska komponenter. Det gör att man kan kombinera normala elektriska systems prestanda, med möjlighet att programmera ledningssystemet via fjärrkontroll och webben, över alla enheter.

Innovation

De huvudsakliga tekniska innovationer som tillämpats för att maximera energieffektivitet är följande:

 • ett lågtemperatursvärmesystem med takmonterade värmepaneler som integrerar en sommar kylfunktion;
 • en värmepumpsgenerator kopplad till  vertikala geotermiska sonder;
 • ett kontrollerat mekaniskt ventilationssystem med återvinning av värmeenergi från utvisade vätskor;
 • ett system för elenergiproduktion med hjälp av solcellspaneler;
 • ett system för elenergiproduktion med hjälp av vertikala armaturer för mikro vindkraftverk;
 • överföring av naturligt solljus via fiberoptiska kablar från samlare placerade på taket till fiberoptiska expandrar för beslyning av gemensamma utrymmen (svensk uppfinning);
 •  integrerat belysningssystem av de gemensamma områdena med LED-teknik;
 • ett hem automationssystem i hela byggnaden
 • Integrerat system management

Trieste

Trieste är en stad med stark internationell känsla och stoltserar med en strategisk position i centrala Europa, nära Österrike och angränsande till östra Europa, alldeles vid havet. Med ett öga mot det "nya Europa" och ett pulserande hjärta i "Bel Paese" (Italien), är det troligt att Trieste återigen kommer att utmärka sig som en centraleuropeisk huvudstad; en fascinerande bro mellan öst och väst. En port till hjärtat av Europa, med direkt access till hav och hamnar.

Trieste har närheten till många kända platser i Italien såsom Venedig, italienska Alperna, Dolomiterna och ligger med ett avstånd sett från andra storstäder: Wien (484 km), Budapest (562 km) Bratislava (540km), Ljubljana  (95km), Zagreb (230km) och Belgrad (620km).

Trieste var under lång tid del av det Österrike-Ungerska kejsardömet och den vackra arkitekturen, kulturen och människorna har fortfarande starka influenser från denna tid.  2012 listade Lonely Planet Trieste som nummer 1 av undervärderade resedestinationer i världen. Trieste imponerar sina besökare med panoramavyer, elegant arkitektur, konst, charmerar varje seglare, inte minst under den kända årliga regattan Barcolana, samt är en pärla för golfare och vinkännare.  Även skidåkning i toppklass finns på nära håll. Staden kombinerar "La Dolce Vita" av Italien med influenser från Tyskland, Österrike och östra Europa - allting samlat på ett strategiskt läge i centrala Europa.

Att hitta hit

Flygplatser: Trieste 35 min med bil - Venedig 1h 35 min  - Treviso 1 h 40 min med bil Större hamnar: Trieste hamn i direkt anslutning till staden - Venedig 1 h 45 min