Lantligt renoverat hus till salu invid Cupramontana, Le Marche

Lantligt renoverat hus till salu invid Cupramontana, Le Marche

Fastigheten

Nyligen renoverat lanthus med separat gästhus och mark med magiska vyer.

Här har du en perfekt kombinerad möjlighet för att bo och hyra ut. Du är mitt i naturen, med all service into några minuters promenadavstånd. Det här är en pärla även för dina gäster, som kan hyra på bra läge, nära till såväl natur som stad och kommunikationer; vilket är en ovanlig kombination .

Huset är en upplevelse och beskriver sig självt bäst genom ett besök. Varje rum och varje yta bjuder på sin egen unika känsla och estetik. Det här stället imponerar på sina besökare från den stund du kliver in på uppfarten.

Huset är fullt renoverat och kontinuerligt underhållet av den nuvarande ägaren, i enlighet med den arkitektoniska traditionen och stilen i regionen Marche, och med stor del bibehållna material och egenskaper.

Huset håller många möjligheter och kan tänkas fungera som ett familjehem, ett bed and breakfast, hyreslägenheter.. Här finns många möjligheter, tack vare den smarta uppdelningen av ytor.

Huset

Huvudbyggnaden är uppdelad i 2 separata lägenheter.

Den mindre lägenheten

Den första lägenheten är den minsta och är menad för uthyrning; denna ligger i markplan. Den totala ytan är ca 85 kvm; fördelade på ett spatiöst vardagsrum och kök i öppen planlösning om ca 34 kvm, ett stort sovrum och ett badrum med dusch.  

Karaktären av den gamla byggnaden är bibehållen med ekbjälkar, den ursprungliga entrén (som för tillfället ej används), väggnischar.., så att även dina gäster får uppleva den speciella atmosfären och traditionen.

Den större lägenheten

Den stora lägenheten som i nuläget används av ägaren, ligger på första och andra våningen, totalt 162 kvm. Lägenheten nås via en utvändig trappa.

Här möts du i eéntrn av ett stort vardagsrum om ca 34 kvm med eldstad, och ett vackert tak i traditionell stil, med takbjälkar och “cotto tiles”.  Ifrån alla fönster kan man njuta av den underbara utsikten över det flerfärgade, vackra landskapet som sträcker sig bort mot bergen.

En hall delar av vardagsrummet från kök och matsal, delvis avdelade för en separat känsla men fortfarande ge ett öppet och ljust intryck.

En trappa med härlig balkong leder dig upp till andra våningen, där sovrumsdelen ligger. Här finner du tre stora sovrum (alla 4x4m), och ett stort badrum (3×4 m). Ett sovrum har trappor upp till vinden som är 40 kvm, och har utgång till taket.

Hela huset har ett vackert golv i terrakotta, gjort av stenar från originalbyggnaden, vilket ger ett vackert levande golv.  Alla rum har element och dubbelglasade fönster.

I etréplan finns också ett tekniskt rum för åtkomst till värmepannan, pelletsuppvärming och varmvattenberedare, samt rör till tvättmaskiner.

I entréplan finns också en liten vinkällare (2,5x 1m ) och ett litet förvaringsrum där även säkringsskåpet sitter.

Idag är lägenheterna självständiga enheter, men den lilla lägenheten kan lätt slås ihop med den större genom att ta ner en vägg.

Annexet 

Bredvid huvudbyggnaden ligger ett litet annex med en lägenhet om ca 53 kvm; perfekt för dina gäster eller för att hyra ut. Gästerna kommer att ha sitt eget lilla paradis här, med fullt utrustat kök/vardagsrum och dubbelt sovrum med en-suite badrum. Annextet har en liten terrass med vacker utsikt, placerad i motsatt riktning från huvudhuset för en privat känsla. Här kan gästerna avnjuta en al-fresco dinner, utom sikte från huvudhuset.

På motsatt sida om den lilla lägenheten, riktad mot huset, ligger garaget (26 kvm), en vedbo och pizzaugn.

En verktygsbod (4x3m) ligger vid infarten, där det också finns parkeringsplats för åtminstone 5 bilar.

Energiklass: C, D, F

Mark och fastighet 

Marken som omger huset är ca 4500 kvm med 40 olivträd samt fruktträd.

Den terrasserade marken ger garanterade vackra vyer, vilka du också kan överblicka från det vackra lusthuset i trä.

På tomten finns också en pool, och även härifrån kan man avnjuta vackra och unika vyer.

Området

 

Läget 

Fastigheten är placerad vid slutet av en lugn väg men väldigt nära staden; du kan nå Cupramontana på en 10-minuters promenad. I Cupramontana finner du all service, såväl som trevliga barer och restauranger.

Cupramontana är också känt för sin vintillverkning, så du kan avnjuta vinprovningar i världsklass här.

Avstånd:

Närmsta stad och service:  350 m
Centrala piazzan i Cupramontana: 1 km
Eremo dei Frati Bianchi: 3,6 km
Staffolo: 10 km
Gola Rossa Natur Park: 21 km
Frasassi Caves (Grottor): 21 km
A14 Motorväg: 30 km
Flygplatsen vid Ancona-Falconara: 34 km
Sirolo och Conero Parkerna: 51 km 

Kommunikationer

Ancona Flygplats: 25 min med bil