Vad säger våra kunder?


Ewa och Bengt letade efter en vingård i Toscana:

Vad var skälet till att ni valde att köpa i Italien?
“Vi har länge varit förälskade i Italien och ville gärna ha något ställe där med kombination av arbete och rekreation.”

Vad var skälet till att du tog hjälp av SteiVell?
“Vi sökte många kanaler att hitta något och fick rekommendation att vända oss till SteiVell.”

Vad har Steivells hjälp och rådgivning gett för resultat för dig/er?
“Vi fick bra hjälp att hitta de rätta kontakterna och objekten i Italien.”

Vad har det inneburit för er?
“Vi hittade vårt drömställe där vi nu bor och verkar.”

Vad specifikt tycker ni är positivt med våra tjänster?
“Vi fick stöd av Steivell som behärskar både språk och kultur i Italien.”

Några ytterligare fördelar med denna typ av rådgivning i ett köp i Italien?
“Vi fick även hjälp och stöd i förhandlingen vid köpet.”

Tror du att du hade kunnat genomföra ditt köp på samma sätt utan SteiVells hjälp?
“Vi hade nog inte hittat det objekt som vi valde.”

Skulle du rekommendera SteiVell till en vän? 
“Självklart”

Ewa & Bengt Thomaeus,
Ägare av vingården Monterosola i Volterra, Toscana


Hilja och Michael ville genomföra ett köp i Apulien:


“Vi har i många år återkommit till Italien, som har blivit ett favoritland för oss. Under ganska många år åkte vi till olika platser i norra Italien, bl.a. till Ligurien. Efter några år började vi drömma om att skaffa ett eget ställe. Men de höga priserna i norr gjorde att det mest stannade vid att drömma. När vi sedan åkte till Puglia hösten 2012 så drabbades vi av landskapets karga charm och den fantastiska naturen vid havet. När vi insåg att priserna var mycket lägre i söder jämfört med i norr så blev vi allt mer intresserade av att köpa ett eget hus.

Vi insåg ganska snabbt att vi behövde stöd av någon som är insatt i förhållanden i Italien och som kan språket. Via Internet kom vi i kontakt med en tolk, Francesca, baserad i Lecce, som har varit fantastiskt duktig och tillmötesgående. Men vi behövde också stöd av någon som kunde översätta handlingar åt oss och som kunde hjälpa oss i våra kontakter med mäklare och besiktningsman.

I fråga om SteiVells stöd så har det varit mycket värdefullt att ha kunnigt stöd såväl språkmässigt som faktabaserat när det gäller att tolka handlingar, regler och kulturella aspekter vid ett husköp. Kombinationen av en duktig tolk på plats och konsultstödet från Steivell har varit mycket bra och helt avgörande för processen. Det har också känts som att det funnits ett starkt engagemang från Stefanos sida i hela processen.

Utmärkande för Steivells tjänster har varit kunnighet och kompetens, servicekänsla, engagemang, tillgänglighet, och en envishet att driva på mäklare och notarie.

Att köpa ett hus i Italien är helt annorlunda jämfört med att köpa i Sverige. Vi hittade intressanta hus ganska lätt på egen hand på Internet. Men att få kontakt med mäklare var svårt, inte bara vad gäller språket. Engelska är inte särskilt gångbart i södra Italien. Vi upplevde att den mäklare vi fick kontakt med och som visade oss ett antal hus, efter det inte var särskilt drivande i processen. Initialt fick vi hjälp av vår tolk, men det var först när Stefano tog kontakt med mäklaren som processen tog fart. Mäklare visar objekten, sedan får man vara drivande själv. Utan Stefanos stöd och hjälp hade vi inte kunnat gå igenom den juridiska processen, som är helt annorlunda än den svenska. Vi har fått allting bra förklarat för oss vilket gett oss stor trygghet i affären. Det kan vara lite krångligt, men det är samtidigt tryggt att köpa hus i Italien. Vi fick också stort förtroende för den notarie som var ansvarig för de juridiskt bindande delarna i affären.

Vi kan definitivt rekommendera SteiVell. Vi har fått ett jättebra och engagerat stöd. Det är en stor trygghet att ha tillgång till en person som kan språket och som känner väl till det italienska systemet och som kan klargöra processer och kultur. Det blev också en kostnadseffektiv lösning att ha stödet från SteiVell tillsammans med vår duktiga tolk Francesca på plats, och där samarbetet dem emellan dessutom flöt på mycket bra. Tillgängligheten har varit mycket viktig – Stefano var bara ett telefonsamtal bort.

När vi precis fått tillgång till huset så upptäckte vi att några småkryp bodde i och kalasade på en del av möblemanget som vi fick med i köpet. Genast slängde vi oss på telefonen till både Stefano och Francesca och frågade oroligt om vi nu måste slänga ut hela rasket. Nej, nej, skrattade båda till svar – så är det i södra Italien, köp insektsmedel! Sådan rådgivning är också värdefull!”

Hilja & Michael Tapio Strid
Husägare, Apulien 


Helene med man ville genomföra ett köp vid Comosjön:


“Vi hade redan hittat vårt drömhus vid Comosjön när vi kontaktade SteiVell. Våra förhandlingar med byggherren hade strandat. Att köpa hus i Italien är annorlunda från att köpa hus i Sverige, så det blev lite av en kulturkrock när köpprocessen startade. Vi var i akut behov av hjälp av någon som talade språket och var insatt i processen och juridiken. Dessutom kände vi att vi behövde ett opartiskt stöd i förhandlingarna. SteiVell hjälpte oss med de rätta kontakterna i form av professionella engelskspråkiga advokater. Dessutom fick vi tolkhjälp. Det var ett oerhört stöd för oss. Utan det stödet som vi fick hade vi nog aldrig fullföljt affären. I dag är vi oerhört glada att vi gjorde det och njuter till fullo av vår italienska paradis, som vi tycker är den vackraste platsen på jorden – Lago di Como”.

Helene Liedberg
Husägare, Comosjön, Lombardiet


Niclas och Erica sökte ett semesterboende:


“Vi har rest till Italien varje sommar under flera år och bestämde oss för att investera i ett fast boende. Vi visste vilken typ av boende vi ville ha och vad vi hade för budget och började leta i Toscana, Ligurien och på Sardinien. Sedan kom vi genom hemsidan i kontakt med SteiVell som hjälpte oss att upptäcka Marche och ett fantastiskt fint och välordnat boende där. Utöver hjälp att hitta rätt boende i Italien så har SteiVell även bistått oss med en del bra kontakter och information om vad man kan förvänta sig i köpprocessen av en lägenhet i Italien”.

Niclas & Erica,
Ägare av lägenhet i Marche


Lena besökte projekten vid Iseosjön:


“I november 2011 deltog jag och min man på en visningsresa till Lago d’Iseo i norra Italien. Det visade sig bli en privatvisning! Allt var planerat i minsta detalj. Bland annat bodde vi två nätter på ett underbart hotell som låg precis invid sjön. Det var en gammal släktgård som numera var omgjord till hotell. På kvällen serverades vi mat och vin framför en tänd brasa. På morgonen blev vi hämtade av två italienska gentlemän – representanter för byggbolaget, som både konverserade med oss på engelska. De guidade oss först i området och till närliggande orter, därefter förevisades vi ett antal objekt som redan var byggda. (Vår lägenhet var under planering). Sedan fick vi besöka platsen där de nya lägenheterna var tänkta att byggas. Avslutningsvis blev vi bjudna på den bästa raviolin vi någonsin ätit, på en liten restaurang invid sjön. Allt skedde i lugnt tempo utan stress eller någon som helst påtryckningar. Vi kunde inte ha blivit bättre mottagna och omhändertagna! “

Lena


 Jan och Monica om sitt andra hem i Badolato:

 

Längs med Kalabriens milslånga kust ligger Badolato med tio minuters bilfärd upp på höjden med en öppen vy ut över havet i en 1000 år gammal by. “Vi kom hit och tyckte så mycket om stället att vi bestämde oss för att köpa ett hus här”, berättar Jan och Monica Berg. De fick en mycket god kontakt med en byggherren som renoverar upp de ofta 300 år gamla husen på uppdrag av sina kunder. Det är den välkomnande och vänliga atmosfären som Monica Berg uppskattar mest med Badolato. “Man är inte en främling för någon här, vi hälsar på fler personer i Badolato på en vecka än vad vi gör hemma på en månad, och vi får då och då besök av grannar och bybor som kommer med exempelvis kastanjer och olja, eller bara vill visa hur vi ska ta hand om växterna på vår terrass. De verkar glada när det kommer lite nya människor som uppskattar deras by och tar hand om de gamla husen fyller Jan Berg i”.

Jan och Monica Berg
Renoverade och äger sitt eget smultronställe i Badolato

Om att renovera, bo och leva i Badolato, Kalabrien

Om byggnationerna och vårt partnerskap vid Iseosjön